Publicerad

Leverans av Optimas H99

Idag anlände en Optimas H99 “Exclusive” med joystick manövrering. Den aktuella maskinen hämtas av kund på måndag. Pritec Maskin AB tackar Ray för snabb och smidig affär!

Optimas uppdaterade H88:an 2017 och den nya modellen fick namnet H99. Tack vare ny motorstyrning har man sänkt motorstyrkan från 26 kW till 17,4 kW. Med denna ändring av motorstyrka i kombination med en ny starkare hydraulpump med 60% ökat flöde ger H99:an följande prestandaförbättringer jämfört med H88:an

  • Minskad bränsleförbrukning
  • 20% mer kraft
  • Tystare gång (100% kraft redan vid 2700 rpm)
  • Minskat slitage och ökad livslängd av motorn
  • Maskinen kan köras utan restriktioner i så kallade gröna zoner på grund av att maskinen har motorstyrka under 19kW
Publicerad

Leverans av Powerblade 2000 till kund i Vara!

Idag skickar vi en AP Powerblade 2000 till kund i Vara. Ett stort tack till Kalle för årets smidigaste affär. Vill även tacka Niklas på Multibolaget för att han kunde hjälpa oss med montage och utbildning på plats hos kund på kort varsel. Har du intresse av av Powerblade, Leveller eller hyvel från AP Machinebouw och bor i “Stockholmsområdet” så kontakta Niklas för mer information eller demo. Multibolaget säljer även lastare från Multione, grävmaskiner från Eurocomach och läggningsmaskiner från Pritec Vaculyft mm.

AP Powerblade är en perfekt laserstyrd markavplanare för din entreprenadmaskin. Genom sin solida konstruktion möjliggörs snabb förflyttning av massor för snabb och effektiv markavplaning. De unika utfällbara sidorna på Powerblade gör att massorna ständigt “rullar”. Med hjälp av finish-plattan får du ett perfekt topplager för att t.ex lägga marksten på. Finns i ett antal olika modeller med en arbetsbredd från 1200 mm – 2850 mm. Jobbar med material från 0.5 mm till 90 mm. Maskinen levereras med mottagarmaster i rostfritt stål, ventilblock, kontrollbox, joystick box och utbytbara hardox knivar.

Du kan även få maskinen levererad med tex. utdragbara master med skala, fallsensor, ultraljudsensor, lasermottagare, GPS, LPS, lastplatta, alla typer av snabbfästen mm.

Publicerad

Leverans av stenmagnet SM500 till Svalöv

Idag skickar vi en stenmagnet SM500 till kund i Svalöv. Stort tack till Niklas för fortsatt samarbete.

Vaculyft SM500 är en stenmagnet för laster upp till 500kg. Lyfter tex. betongelement, trappor, stenhällar, kantsten, murar, mm. Används tillsammans ihop med hjullastare, mobilkran, truckar eller andra maskiner som är avsedda för lyft.

Vaculyft SM500 finns med hydraulisk eller bensindrift av vakuumpumpen.

Publicerad

Tillbaka från Entreprenad Live i Göteborg!

Nu är vi tillbaka och från intensiva mässdagar i Göteborg. Vi vill tacka alla nya och gamla kunder som besökte oss under mässan. De närmaste dagarna ägnar vi åt att packa och skicka läggningsmaskiner, lyftsaxar och markvibratorer med mera som såldes under dessa intensiva dagar. Ett stort tack ännu en gång, så ses vi på mässa i Stockholm under 2019!

Publicerad

Leverans av Bobcat T770 med hyveltillsats Twister III 2400

I fredags levererade Pritec Maskin en Bobcat T770 med tillhörande hyvelsats Twister III 2400 till kund i Lidköping. Bobcaten var utrustad med högflöde, 2speed, ac, värme, “heavy duty” skopa och soil conditioner mm. Den tillhörande hyveln var utrustad med lasermottagare, fallsensorer, ultraljud och 3D skärm, hydrauliska vingar, Bobcat interface mm. Vi tackar Henrik för tålamodet och önskar honom lycka till med kommande hyvelprojekt.

AP Twister finns i tre olika storlekar för maskiner mellan 1.8-6 ton. Hyvelbladen mäter mellan 1600-2800 mm. Hyveln kontrolleras manuellt, med laser, LPS, GPS, fallsensor eller ultraljud mm. Fördelen med en AP:s hyvlar är att de har samma prestanda som en motorhyvel men till mycket lägre pris. De monteras lätt på valfri entreprenadmaskin och är extremt enkla att köra. Dessa hyveltillsatser är betydligt kraftigare än konkurrenterna och väger upp till 6 ton. I rotationsborden sitter dubbla kullager av hög kvalité. Hardoxknivarna är 100-150 mm höga och 16 mm tjocka.

Publicerad

Leverans av larvgående skylift Hinowa LightLift 14.72 IIIS

Idag levererar vi en larvgående skylift Hinowa LightLift 14.72 IIIS till kund i Strängnäs. Den aktuella liften är utrustad med dieselmotor med automatisk varvtalsreglering, elmotor och oscillerande underrede. Pritec Maskin tackar Daniel för en extremt snabb och smidig affär.

Hinowa LIGHT LIFT 14.72 IIIS är en innovativ, lätt och kompakt skylift. Extremt enkelt handhavande vilket gör livet lättare för hyrkunder.

Hinowa LIGHT LIFT 14.72 IIIS väger endast 1380kg vilket gör att du kan transportera den med vanligt B körkort.

Nyckelfunktioner Hinowa LIGHT LIFT 14.72 IIIS:

Automatisk stabilisering

Fjärrkontroll med förenklat grässnitt för enkelt handhavande.

Satellit lokalisering och diagnostisering genom R.A.H.M.

Tornet går att vända 360 grader, 300 grader på batteri versionen.

Underhållsfria fiberglas bussningar.

Lastcell med dubbla kanaler garanterar säkerhet och perfekt kontroll av vikten i korgen.

 

Publicerad

Leverans av Leveller 1400 till Stockholm

Idag levererade vi en Leveller 1400 till vår återförsäljare i Uppsala. Den aktuella levellern är utrustad med lasermottagare, fallsensor och ultraljud. Maskinen skall monteras på en Multione minilastare och levereras till kund i Lidköping.

AP Leveller används för att utjämna, justera och lägga fall. Maskinen använd främst till vägbyggnation, parkeringar, torg, grundjustering och läggning av marksten mm. Bladets baksida har en kniv för att skära material, och i fronten sitter en ”slutbehandlings platta”. Skärkniven och slutbehandlingsplattan arbetar helt oberoende av varandra. Tillsammans med lasermottagare Topcon LS-B110 kan en noggrannhet av + – 1.5mm i både x och y axel uppnås. Maskiner från AP Machinebouw levereras med maskinstyrning helt enligt kundens önskemål, laser, fallsensor, ultraljud, GPS eller totalstation mm.

MULTIONE MINI ARTICULATED LOADERS finns i 10 olika serier, 19 konfigurationer och över 170 olika tillbehör, MultiOne är den bästa minilastaren på marknaden, anpassad för alla slags uppdrag: från jordbruk till landskapsplanering, från fastighetsunderhåll till självhushåll. Upptäck hela MultiOnes minilastare sortiment: från den lilla och mångsidiga 3WD minilastaren, idealisk för alla dina DIY-uppgifter, till den imponerande 75 hk 10-serien. Vill ni veta mer om Multione så kontakta vår samarbetspartner Multibolaget i Uppsala.

Publicerad

Webbshoppen går på halvfart vecka 29-32

Mellan vecka 29-32 är flera medarbetare på semester vilket kommer innebära längre leveranstider i vår webbshop. Normalt sätt skickar vi samma dag om ordern är lagd innan kl 11:00,  under semesterperioden kommer vi göra så gott vi kan för att leverera snabbt, men räkna med tre arbetsdagar.

Vill ni komma i kontakt med Pritec Maskin under vecka 29-32 så se nedan.

Vecka 29: 0300-543 543, info@pritecvaculyft.com

Vecka 30-32: 0300 543 545, roland@pritec.se

Publicerad

Leverans av hyvelaggregat Twister III till kund i Malmö!

Idag levererade vi en hyveltillsats Twister III 2600 till kund i Malmö. Den aktuella hyveln är utrustad med 2D styrsystem men är även förberedd för 3D. Hyveln används ihop med en Volvo L25 med spakstyrning, allt lackerat i Volkswagen brunmetallic. Vi tackar Alexander och killarna på Göranssons för tålamodet och all hjälp. Ser fram i mot att se det snygga ekipage ute på jobb under sommaren.

AP Grader

Publicerad

Leverans av självlastande minidumper Hinowa HS1100 till kund i Trelleborg!

Idag hämtade kund från Trelleborg en självlastande minidumper Hinowa HS1100. Vi tackar Elvir för en extremt snabb och smidig affär. Hoppas nu grabbarna på företaget blir glada när dom kan lämna skottkärrorna hemma.

Hinowa HS1100 är den ideala maskinen i tuffa miljöer. Finns i en mängd olika versioner och med många tillbehör, detta gör HS1100 unik i sitt slag.

Självlastande, höglastande, betongblandare, minigrävare, farmar flak mm. Du kan anpassa HS1100 helt efter dina behov.

HS1100 är en kompakt maskin (758 mm bred) men har som standard hydraulisk breddning (1058 mm) av larverna för ökad stabilitet.

Hinowa HS1100