Pritec Maskin

Vi har kunskapen och erfarenheten som krävs för att kunna tillmötesgå kundernas krav inom markstensläggning, minimaskiner, materialhantering, service och montage.

Pritec Maskin AB

”En gång var vi en vanlig mekanisk verkstad som gjorde lite av varje till industrierna. Vår specialitet var lyft- och materialhantering, kunskap och erfarenhet som vi tagit med oss från vår förra arbetsgivare Sten Andersson, uppfinnaren av TUBE-lyften som tragiskt gick bort strax efter vi, Peter Olsson och Roland Andersson, startade Pritec. Det var när vi i början av 2000-talet på allvar anammade tekniken med vakuumlyftar som saker och ting började hända. Sedan dess har det exploderat. Bygg- och entreprenadindustrin, som från början varit kallsinniga till våra markstensläggare, visade plötsligt intresse när de såg hur snabbt de kunde tjäna in maskinens värde.” 

PRITEC MASKIN AB som sedan 2022 är den del av Amplex var från början ett dotterbolag till PRITEC VACULYFT AB och i och med detta finns det stor kunskap och erfarenhet om hur saker och ting skall fungera på bästa sätt i ”verkligheten”! PRITEC VACULYFT har varit i branschen sedan1987 framför allt som tillverkare av materialhanteringsutrustning med kunder som Volvo Cars, SKF, ABB, Volvo Trucks m.fl. År 2006 började vi tillverka markstensmaskiner och såg då också kundernas behov av annan utrustning för entreprenad- och byggbranschen. Vårt mål är att hjälpa företag och privatpersoner med bra fungerande utrustning både från oss själva och från välkända leverantörer som vi vet tillhandahåller produkter som håller en hög kvalitet!

Sedan 2022 Pritec är en del av Amplex, en privatägd svensk företagsgrupp som förvärvar, äger och utvecklar teknikföretag. Genom samarbete med våra koncernbolag och våra partners når våra lösningar &produkter idag ut till Europa, Asien och Nordamerika. 

Här på vår hemsida kan ni läsa mer om våra produkter och våra lösningar. Här får ni också träffa några av våra kunder som fått ett lyft med hjälp av oss.”

/
Roland Andersson VD och
Peter Olsson Technical Manager

En del av Amplex
Pritec är en del av Amplex, en privatägd svensk företagsgrupp som förvärvar, äger och utvecklar teknikföretag inom utvalda marknadsnischer. Med innovativa lösningar med fokus på lyftteknik och materialhantering, säkerhet på arbetsplatser och belysning bidrar gruppens bolag till ökad effektivitet och konkurrenskraft hos sina kunder. Tillsammans har bolagen verksamheter i ett tiotal länder i Europa, Asien och Nordamerika. För mer information, besök gärna www.amplexab.se. 

 

Vilar på tre starka ben

Pritec Vaulyft AB

Bolaget som sköter försäljning World Wide av materialhanteringsutrustning.

Pritec USA Inc

Vårt försäljningsbolag för den Nord Amerikanska marknaden med lager i Wappingers Falls NY.

Pritec maskin AB

Försäljningsbolag mot bygg och entreprenad branschen för våra produkter med även annan utrustning såsom stensågar, markplanering, handverktyg för markstensläggning, markvibratorer, mm.

Ergonomi

Den viktigaste faktorn för bra ergonomi är den ”rörliga vikten” och enkelhet. Med låg vikt på lyftutrustningen, givetvis utan att tulla på hållfasthet så får man med sig mycket förutsättningar för en bra ergonomisk lyftutrustning. Givetvis är det annat som påverkar med vi har mer är 40års erfarenhet inom området.

Ekonomi

Vi producerar i stort sett allt i huset och har långerfarenhet av produktion. Vi har moderna maskiner så som robotsvets, CNC fräs, CNC svarv och CNC plåtmaskiner mm. Detta ihop med användarvänlig utrustning som snabbar på hanteringstiden upp till 10ggr mot manuell hantering. Ekonomiskt är produkter från oss oftast en investering som har väldigt kort payoff tid.

Effefktivitet

Låg ”rörlig vikt”, enkelhet och användarvänlighet = effektivitet.

skräddarsydda lösningar

Vi åtar oss allt från små ändringar på sugkoppars placering till hela arbetsplats layouter. Smide, mekanik och lyftutrustning anpassad med kunden i fokus får ni från oss.

Rulla till toppen